خبرهای داغ:

اشتغالزایی دختر دهه هفتادی برای بیش از ۱۰۰ نفر/از تعطیلی کارگاه فرش تا ادامه کار در خانه 

کارآفرین جوان ابتدا خود را معرفی کرد و گفت: ندا جمالی، متولد ۱۳۷۶ و اهل شیراز هستم، آخرین مدرک تحصیلی ام فوق لیسانس معماری است و درحال حاضر دانشجوی دکترای معماری هستم‌. 
کد خبر: ۹۵۶۰۴۸۲
|
۱۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱

به گزارش خبرگزاری بسیج ، یکی از هنرهای اصیل ایرانی که از دیر باز وجود داشته قالی بافی با طرح و نقش های قدیمی و زیبا است.

امروزه اما با مهاجرت روستاییان به شهر و ترویج شهرنشینی تعداد بافنده‌های قالی دست باف کمتر شده است و کمتر کسی به سراغ آن می‌رود.

در این میان دختری دهه هفتادی با استفاده از هنر و مهارت مادر و خاله اش دست به کارآفرینی و ایجاد فرصت قالی بافی زده و تاکنون حدود ۱۲۰ نفر که بیشتر آنها سرپرست خانواده هستند را تحت پوشش قرار داده است.

کارآفرین جوان ابتدا خود را معرفی کرد و گفت: ندا جمالی، متولد ۱۳۷۶ و اهل شیراز هستم، آخرین مدرک تحصیلی ام فوق لیسانس معماری است و درحال حاضر دانشجوی دکترای معماری هستم‌. 

فروش قالی باعث ایده کارآفرینی فرش شد

جوان دهه هفتادی در خصوص ایده و شروع کارآفرینی اش توضیح داد و گفت: کار را از سال ۹۹ شروع کردم، زمانی که لیسانس معماری ام تمام شد یک پروژه انجام دادم و هزینه ای به دست آوردم سپس تصمیم گرفتم مبلغ دومیلیون و پانصد از آن را به خاله ام که بافنده قالی بود بدهم تا برای من قالی ببافد.

او ادامه داد: زمانی که قالی تمام شد خیلی از طرح و نقش آن راضی نبودم و نپسندیدم بنابراین قالی را به یزد بردم و با سود خوبی فروختم و با همان سود هم دستمزد خاله ام را پرداختم و هم مواد اولیه دو قالی دستبافت دیگر خریدم و این بار علاوه بر خاله ام به همسایه اش نیز سفارش بافت قالی دادم و از آنجا شروع به فعالیت در این حوزه کردم. 

او افزود: مدتی بعد یک وام اشتغال گرفتم و یک کارگاه کوچک با ۵ دستگاه در یک خانه سنتی باز سازی شده راه اندازی کردم که هم کارگاه باشد و هم گالری فرش.

جمالی ادامه داد: در زمینه تولید فرش های یزدی شروع به فعالیت کردم، این نوع فرش به صورت جفت است و هر دو با یکدیگر باید به فروش برسد و تک قیمتی ندارد، به همین دلیل دوبار در سال بازدهی فروش دارم و بعد از چند سال تلاش مشتریان ثابتی دارم. 

تعطیلی کارگاه فرش و شروع در خانه 

او از سختی های مسیر سخنن گفت و توضیح داد: زمانی که کارگاه را راه اندازی کردم شروع به جذب نیروی بافنده کردم و در این میان خانم ها خیلی تمایل به همکاری و کار کردن در محیط کارگاه نداشتند و دوست داشتند در کنار قالی بافتن به کارهای روزمره شان نیز برسند، به همین خاطر پس از گذشت مدتی کارگاه بسته شد. 

کارآفرین فرش در خصوص نحوه کار بیشتر توضیح داد و بیان کرد: بعد از بسته شدن کارگاه من شروع به جذب نیرو های بافنده برای کار در منزل کردم، بیشتر این افراد خانم های روستایی یا کسانی که به شهر آمده بودند و هنر قالی بافی را بلد بودند و نیاز داشتند در کنار خانواده کمک هزینه ای داشته باشند یا سرپرست خانواده و از قشر ضعیف جامعه بودند. 

کارآفرینی برای ۱۲۰ بانوی بافنده

او با اشاره به اینکه هوای بافنده ها را دارد ادامه داد: با توجه به‌ اینکه نیرو های بافنده بیشتر از این قشر بودند و من دوست داشتم کمکی به آنها کنم برای جذب نیروی بیشتر آگهی میدادم یا خانم هایی که بافندگی می‌کردند نیرو جدید می‌آوردند و به همین طریق تعداد نیرو ها افزایش یافت و در حال حاضر ۱۲۰ نیروی بافنده برای من کار می‌کنند.

او اضافه کرد: در این مسیر سعی کردم هوای نیرو هایم را داشته باشم، به همین خاطر سود خود را کمتر کنم و به آنها دستمزد بیشتری پرداخت کنم، به آنها بسته های معیشتی و کمک هزینه های تحصیلی برای فرزندانشان می‌دهم و سعی میکنم تا جایی که در توانم است حمایتشان کنم، آنها نیز با اشتیاق بیشتر برای کارکردن به سمت من می‌آیند‌.

او ادامه داد: دوست دارم بتوانم برای افراد بیشتری اشتغالزایی کنم، به همین منظور اقدام کردم تا راهبر کمیته امداد شوم و اگر این اتفاق بیافتد واحد اشتغال چند استان در اختیار من قرار می‌گیرد و خانم های بافنده بیشتری می‌توانند زیر نظر من فعالیت کنند.

یک سفارش نفیس از آلمان

او در خصوص صادرات به خارج از ایران نیز سخن گفت و توضیح داد: درصورتی که سفارش داشته باشم به خارج از ایران هم صادرات می کنیم، برای مثال سال ۱۴۰۰ یک مشتری از آلمان به من سفارش یک جفت گبه دوازده متری با طرحی خاص داد سپس طراح این نقش را طراحی کرد و من رنگ های مخصوص را خریدم در رنگرزی رنگ کردم سپس یکی ازآنها را مادرم بافت و دیگری را خانم های دیگر و برای مشتری ارسال کردیم.

کارت بازرگانی ندارم چون می‌گویند سنم کم است

کارآفرین شیرازی یکی از مشکلات این مسیر را کم بودن سنش دانست و توضیح داد: قصد انجام فعالیت های بیشتر و صادرات دارم و برای به تحقق رساندن آن نیاز به حمایت مالی و کارت بازرگانی دارم اما به من کارت بازرگانی نمی‌دهند و می‌گویند که سن کمی برای این کار دارم‌.

پشتکار و تلاش من را در بین رقبا نگه داشت

او از عوامل موفقیتش نیز سخن گفت و بیان کرد: من روزی ۱۸ ساعت کار میکنم و در زمینه رشته تحصیلی‌ام و فرش فعالیت دارم و مجبورم بسیار تلاش کنم تا هزینه تحصیلم جبران شود و بتوانم حامی خانواده و دو برادر کوچکم باشم و به خاطر اینکه سن کمی در زمینه فرش دارم و رقبا زیاد هستند باید زمان بیشتری از بقیه برای آن بگذارم و اگر پشتکار و تلاش زیاد من نبود نمی‌توانستم به موفقیت برسم‌.

تلاش کردم تا باعث سربلندی خانواده باشم

وی مشوق خود را آرزو های خود دانست و گفت: از کودکی در خانواده ای بزرگ شدم که پدر و مادرم شاغل بودند و بیشتر اوقات را تنها بودم به همین خاطر سعی کردم دوستان زیادی داشته باشم و آنها اکثرا از خودم بزرگتر بودند و این باعث میشد موفقیت هایشان را ببینم و بخواهم مثل آنها باشم، آرزو های بزرگی که داشتم باعث شدند بتوانم تلاش کنم و موفق شوم و باعث سربلندی خانواده به خصوص مادرم که بسیار برای من زحمت کشیده باشم.

برای آرزو هایتان تلاش کنید

به جوانان و افرادی که می‌خواهند کاری را شروع کنند می‌گویم که صبور باشند، هیچ کاری عیب نیست و آدم ها باید برای آرزوهایشان و زمینه ای که به آن علاقه مند هستند تلاش کنند.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها